/* google analytics */

Un dels veïns de la comunitat mantenia comportaments esquerps amb els veïns, que van ser percebuts com amenaçants.

Posava música a gran volum tant a hores intempestives de la matinada, com durant el dia, generant sorolls como si fos amb aparells electrònics, propagats a través dels conductes de ventilació dels banys, cops amb martells, cops de porta i similars, arribant a vesar oli per zones comunes.

Quan els veïns sortien de casa, el veí antisocial també sortia i cridava l’ascensor, retenint-lo a fi de que no poguessin usar-lo.

Per altra part, la resta de copropietaris va començar a tenir por, especialment les dones. Aquestes baixaven al portal a buscar a les seves filles menors d’edat per  para evitar que pugessin soles, per si es trobaven amb l’esmentat veí.

Igualment va ocasionar danys en elements comuns.

El comportament antisocial va provocar tensió veïnal i es van efectuar advertències prèvies a fi de que aturés tals actituds. La Policia Local va acudir a l’edifici en més de 30 ocasions en els últims anys.

La comunitat va viure amb la sensació de desesperació dels veïns i la sensació d’estar constantment amenaçats.

A l’empara de l’art. 7.2 de la Ley sobre Propiedad Horizontal [estatal] la comunitat de propietaris va interposar demanda i el Tribunal va sentenciar privar-lo de l’ús de l’habitatge durant 3 anys.

Audiència Provincial de La Coruña, sentència de 13 d’abril de 2018.


És una informació elaborada pels Serveis Jurídics i el Departament de Comunitats de Propietaris de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus.

Si t’interessa, pots consultar el text íntegre de la Sentència de l’Audiència Provincial de La Coruña, de 13 d’abril de 2018, clicant aquí.


Font: Consejo General del Poder Judicial. Audiència Provincial de La Coruña, Secció 3ª, de 13 d’abril de 2018. Ponent: FERNANDEZ-PORTO GARCIA, Rafael Jesús.

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques