/* google analytics */

Delicte continuat d’estafa. L’Audiència Provincial de Zaragoza condemna a 3 anys i mig de presó a un administrador de comunitats per estafar 53.330 euros a un dels copropietaris que estava legalment incapacitat.

1. Els fets:

a. Copropietari incapaç que ingressa una important quantitat de diners:

L’administrador  coneixia que el copropietari R. B. d’una de les comunitats que administrava havia estat declarat incapaç i que s’havia ingressat una important quantitat de diners en el compte bancari de l’incapaç per la venda d’un immoble.

b. Càrrecs i transferències fins aconseguir la quantitat de 53.330 euros:

A partir del 15 de novembre de 2013, i durant l’any 2014, i fins el 8 d’agost de 2015, l’administrador va realitzar sense autorització –utilitzant un sistema informàtic-, una sèrie de varies transferències i disposicions en efectiu per diferents imports, carregant rebuts, alguns de les comunitats que administrava, altres d’una altra empresa, i altres al seu propi nom, fins aconseguir la quantitat de 53.330 euros.

2. Delicte continuat d’estafa:

L’Audiència el considera autor del delicte continuat d’estafa (arts. 282.a i 250.1.5è del Codi Penal), amb la concurrència d’agreujant de reincidència (art. 22.8 del Codi Penal), més responsabilitat civil.


Si desitges consultar el comunicat oficial del Consejo General del Poder Judicial, i el text íntegre de la Sentència de l’Audiència Provincial de Zaragoza, de 23 de febrer de 2017, clica aquí.

Font: Consejo General del Poder Judicial; i Serveis Jurídics de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus.

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques