/* google analytics */

En una interessant sentència, de ponderació i harmonia, el TS estima que queden satisfets els interessos de tots els comuners i per tant l’acord és vàlid.


Un sector de propietaris que representen els 3/5 de la comunitat va acordar la construcció d’una piscina en el pati comú de l’edifici.

La resta de propietaris dissidents va impugnar l’acord al.legant que la innovació fa inservible una part de l’edifici per al seu ús i gaudi, concretament el pati d’ús comú, com a pati de recreo.


Tribunal Suprem:

Ponderar la concurrència de drets:

Una vegada el plet al Tribunal Suprem, aquest va estimar que s’ha de ponderar la concurrència de los drets de la resta dels copropietaris.

El pati no queda inservible:

Una vegada analitzada la prova, como labor de ponderació i d’harmonia, el TS estima que tret de la cubeta de la piscina, únic espai que no pot ser usat pels propietaris dissidents, queda un espai de pati i jardí suficientment ampli como per a que els dissidents puguin veure complert el seu ús com a pati de recreo.


Conclou el tribunal que amb tal solució queden satisfets els interessos de tots els comuners, sense que els dissidents queden privats, de forma rellevant i substancial, de l’ús i gaudi del pati comú.


És una informació elaborada pels Serveis Jurídics i el Departament de Gestió de Comunitats de Propietaris de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus.


Per veure el text íntegre de la Sentència del Tribunal Suprem de 18 d’octubre de 2018, clica aquí.


Font: Consejo General del Poder Judicial. Tribunal Suprem, Sala de lo Civil. Sentència 586/2018, de 18 d’octubre. Ponent: BAENA RUIZ, Eduardo.

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques