/* google analytics */

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va  presentar ahir dimecres, 21 de juny, l’índex de referència de preus del lloguer per modular els creixements del sector.

En la roda de premsa, la consellera ha remarcat que aquest índex aportarà més transparència i eines a les administracions públiques per actuar davant l’increment de preus.

1. Com s’elabora l’indicador?

L’indicador s’ha elaborat per la Generalitat després d’introduir 200.000 contractes de lloguer dipositats en l’Institut Català del Sòl (Incasòl) des del 2014.

L’índex té un caràcter informatiu i permetrà a tots els usuaris conèixer una estimació del preu mitjà del m2 d’un habitatge situat en una zona concreta i amb unes característiques definides, i permet observar el preu mínim i el màxim estimat per a un lloguer concret.

2. Les dades s’actualitzaran:

Les dades que ofereix l’índex de preus de referència s’anirà actualitzant i s’anirà completant a mesura que l’Incasòl disposi de mes informació.

3. Incentius i beneficis fiscals:

La consellera Borràs ha anunciat que en els propers mesos la Generalitat aprovarà via Decret Llei incentius fiscals a aquells propietaris que lloguin dins del marge de l’índex de referència.

Entre els beneficis previstos figuren desgravaments en l’IRPF, en el tram autonòmic de l’impost de societats i ajudes específiques per a la rehabilitació d’habitatges.

4. Quins són els municipis inclosos en la primera fase d’aplicació de l’índex de referència de preus de lloguer?

Són 27 municipis que representen gairebé el 60% de la població de Catalunya:

Badalona, Barcelona, Blanes, Castelldefels, Cerdanyola del Vallés, Cornellà de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Mollet del Vallés, Olot, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallés, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilanova i La Geltrú.

5. Com funciona?

L’índex funciona com un cercador -disponible a la pàgina web de la Generalitat- que permet introduir diverses dades per afinar amb la recerca, entre els quals figuren la zona de l’habitatge, els metres quadrats i si està moblat o no.

Vols consultar l’índex de referència de preus de lloguer? Clica aquí.


Font: Generalitat de Catalunya. Conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques