/* google analytics */

Establerta pel R.D-L 6/2022, de 29 de març, publicat en el BOE d’avui.


1. En què consisteix aquesta limitació a l’actualització dels lloguers?

D’acord amb la regulació aprovada ahir, l’increment de la renda del contracte serà establert en un nou pacte entre l’arrendatari i el propietari i, en cas de no arribar a un acord, la pujada no podrà excedir del 2%, marcat pel IGC.

En cas que el propietari sigui gran tenidor (persona física o jurídica titular de més de 10 immobles urbans d’ús residencial o una superfície construïda de més de 1.500 metres quadrats amb aquesta mateixa utilització, excloent garatges i trasters), l’increment no podrà ser mai superior al 2%. 

2. A quins contractes afecta?

Aquesta limitació afecta als contractes als qui correspongui la seva revisió anual des del 30 de març de 2022 (data d’entrada en vigor del R.D-L.), fins el 30 de juny de 2022.

3. Per què el 2%?

El Govern vol evitar l’aplicació de l’Índex de Preus al Consum (IPC) en l’actualització dels lloguers, i imposa com a topall la variació de l’Índex de Competitivitat (IGC), situada en el 2%. 

4. Raons per les quals es dicta aquesta mesura extraordinària:

Segons el Govern aquesta mesura atén a la necessitat que la pujada de la inflació a causa de la guerra a Ucraïna no es traslladi als arrendaments.


És una informació elaborada per l’Assessoria Legal i el Departament d’Administració de Finques de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus.

Recorda que l’ Assessoria Legal de la Cambra està a disposició dels propietaris per al seu assessorament, davant la gran quantitat de normes que s’estan dictant sobre l’arrendament dels habitatges.

Si desitges llegir el text íntegre del RD-L. 6/2022, clica en aquest enllaç.


Font: Real Decreto-ley 6/2022, de 29 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes en el marco del Plan Nacional de respuesta a las consecuencias económicas y sociales de la guerra en Ucrania. BOE. Núm. 76, de 30 de març de 2022.


 

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques