/* google analytics */

A partir del 21 d’aquest mes de setembre queden exclosos de l’aplicació de la llei de la contenció de lloguers dels habitatges.


Així es desprèn de la Resolució de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de 15 de setembre de 2021, que fa pública la nova relació de poblacions que, a partir del 21 de setembre, queden declarades com a municipis amb mercat d’habitatge tens i per tant s’hi aplicarà la llei de limitació dels lloguers (Diari Oficial Generalitat de 20.setembre.2021).

Aquestes poblacions són: Blanes, Canet de Mar, Cardedeu, Figueres, la Garriga, Girona, Igualada, Lleida, Manresa, el Masnou, Mataró, Mollet del Vallès, Olesa de Montserrat, Rubí, Sabadell, Salt, Sant Fruitós de Bages (en relació als nuclis de Sant Fruitós i Torroella de Baix, exclosos els nuclis de Pineda de Bages, de les Brucardes, i de la Rosaleda), Sant Pere de Ribes, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Sadurní d’Anoia, Tarragona, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú.

Dins aquesta relació no figuren Reus, Cambrils i Salou.


Per altra part, la ciutat de Barcelona i poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en base a la seva normativa específica, estan tramitant l’expedient de declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens per a poder aplicar la limitació dels preus de lloguers dels habitatges.


En virtut de la Llei 11/2020, de 18 de setembre, Reus i Salou van quedar inclosos en la llista de poblacions afectades per la limitació dels preus de lloguer dels habitatges. Aquesta afectació ha tingut una durada d’ 1 any (des de 22 de setembre de 2020 fins el 21 de setembre de 2021). No obstant, ara, en base a la Resolució abans referida, han quedat desafectats.

És una informació elaborada pel Departament d’Administració de Finques i l’Assessoria Legal de la Cambra de la Propietat Urbana de Reus.

Pots consultar la Resolució de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de 15 de setembre de 2021, en aquest enllaç.


Font: Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, Núm. 8505, de 20.09.2021. Agència de l’Habitatge de Catalunya, Resolució DSO/2812/2021, de 15 de setembre, per la qual es declaren diversos municipis com àrees amb mercat d’habitatge tens.


 

Serveis als Propietaris i Comunitats de propietaris

Comunitats de propietaris

Assessoria legal i defensa jurídica

Assegurances

Administració de finques i patrimonis

Fiances

Contractes de lloguer i altres

Compravenda i lloguer

Assessoria i gestió fiscal

Cèdules d’habitabilitat i certificacions energètiques